Ускоряване на растежа на брутния вътрешен продукт през 2018 г. до

...
Ускоряване на растежа на брутния вътрешен продукт през 2018 г. до
Коментари Харесай

Руското финансово министерство излезе с прогноза за ускоряване на националната икономика

Ускоряване на растежа на брутния вътрешен артикул през 2018 година до 1,8-2 на 100 с възходяща наклонност в идващите години - такива са упованията на съветското министерство на финансите. Прогнозата бе оповестена от министъра на финансите и вицепремиер Антон Силуанов по телевизия " Росия 1 ", съобщи ТАСС. 

Отслабването на рублата на фона на глобите, наложени от Съединени американски щати, може да докара до увеличение на инфлацията до 3 на 100.   Информацията за плануваните нови наказания на Съединени американски щати към този момент се отрази на курса на рублата и това може да докара до напредък на инфлацията, означи Силуанов.  

Показателят въпреки всичко ще остане в коридора, избран от Руската централна банка, добави той. 

Министърът увери, че валутните сметки на съветските жители в съветски банки няма да пострадат при въвеждане на новите санкционни ограничения. 

Евентуалното налагане на глобите ще бъде " неприятно, само че не и смъртоносно за съветската стопанска система ", добави той. 

Централната банка ще вземе нужните ограничения, с цел да поддържа банките, които се сблъскат с проблеми поради глобите, за което разполага с задоволително запаси, увери Силуанов
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР